Heren Stropdassen

173 producten

klantbeoordelingen

Stropdas Zijde Lila - Zwart Streep FD19
Prachtige stropdas, perfect en tijdig geleverd. TOP
  • Perfect
  • Snelle levering
Suitable Zijde Stropdas Groen
Tevreden met dit product
  • Goede kwaliteit
  • Pas goed bij het overhemd
  • Mooie kleur
Stropdas Zijde Lichtbruin K81-6
Mooie neutrale das die vooral in de zomer erg mooi van pas komt!
  • Mooie kwaliteit
  • Fijne kleur voor de zomer
  • Snel geleverd!
Suitable Zijde Stropdas Antraciet
Zijden stropdas van goede kwaliteit, de textuur geeft de stropdas een mooie glans.

Kobaltblauwe Stropdas 14a
zeer mooie das in de beloofde kwaliteit en kleur
Stropdas Lila Uni F26
Bij een overhemd dat ik al gekocht had een bijpassende stropdas en pochette nodig. De foto's op de site zijn kleurecht blijkt bij aankomst van de goederen. Een 1 op 1 combinatie qua kleur, heel mooi. Kwaliteit is in orde. Levering snel en gratis. 1 das in mijn totale bestelling een verkeerde kleur door de order-picker gepakt. Geen probleem moeiteloos kunnen omruilen via de winkel en de juiste thuis gezonden gekregen. Prima in orde allemaal, tot aan de communicatie over de status van de order.
Stropdas Zijde Diep Paars Uni F55
kleur-materiaal. Top
Stropdas Smaragd Uni F67
De das was voor een bruiloft en matchte vrijwel met de kleur van de jurk van mijn vrouw. Leuk dat Suitable zoveel verschillende kleuren dassen heeft!

De stropdas is onlosmakelijk verbonden met formele outfits, bijvoorbeeld herenkostuums. Niet verwonderlijk dus dat het vaak wordt gedragen tijdens zakelijke bijeenkomsten of officiële gelegenheden zoals een bruiloft en begrafenis. Hoewel bepaalde beroepen vaker stropdassen dragen, is je maatschappelijke positie onbelangrijk. Het is een accessoire dat iedereen stijlvol kan dragen, meestal in combinatie met een net overhemd. Suitable heeft dan ook een uitgebreide collectie aan stropdassen beschikbaar.

Stropdas online bestellen bij Suitable

Onze stropdassen zijn gemaakt in gelimiteerde oplage waardoor er dagelijks nieuwe stropdassen direct leverbaar zijn. De dessins van de collecties zijn gebaseerd op actuele trends en is zeer breed. Zo heb je effen, gestreepte, geruite en felle kleuren of stropdassen met een motief. De grote verscheidenheid is te danken aan het feit dat de mannelijke outfit zich heeft los geworsteld strakke regels en traditie. Zo lang geen schandaal meer wanneer iemand geen stropdas draagt naar het kantoor of op straat. Toch blijft het een chique kledingstuk. Daarnaast is de kleur stropdas bepalend hoe mensen over je denken. Draag een rode stropdas als je kracht wilt uitstralen, luidt een algemeen advies. Met een blauwe stropdas kun je het nooit fout doen want het is een kleur dat altijd modisch en goed te combineren is.

Hoe kwam de stropdas in onze garderobe?

De voorlopers van de moderne das werden gedragen door de senatoren in het oude Rome. Zij droegen zogenaamde Fascalia om hun stembanden warm te houden. Een politiek betoog voeren zonder stemversterkende instrumenten in de grote Senaatszaal was erg belastend voor de stembanden. Omdat de Senaatsleden deze Fascalia droegen werd het gezien als een symbool van status en macht. Aangezien de Romeinse generaals niet achter konden blijven in hun machtsvertoon hebben ze de Fascalia als onderdeel van hun uniform opgenomen. Het is trouwens een misvatting dat de halsdoek diende om de knopen te verbergen. De term "stropdas" is ontstaan als verbastering van "het stroppen van een das". Uiteraard kun je nog veel meer leren over stropdassen.

Snel een mooie stropdas gevonden

Heb je nog nooit een das gedragen of twijfel je welke van de verschillende kleuren het beste past bij een mooi pak? Neem dan contact met ons op of bezoek de Suitable winkel bij je in de buurt voor advies op maat. Ben je op zoek naar een nieuwe stropdas? Onze snelle levering zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk kunt genieten van onze stropdassen.

Tips voor je stropdas:

  • Als je een stropdas strikt, moet je vooral niet te veel nadenken. Lossere knopen zijn in de mode en drukken nonchalance uit. Een te strakke knoop ziet er sowieso niet goed uit.
  • Om er achter te komen of een das een goede snit heeft, moet je de stropdas in de hand nemen en omhoog houden. Als hij mooi recht naar beneden hangt, is de snit in orde.
  • Bij een goede stropdas loopt de voering aan de achterkant niet tot aan de rand, maar is iets naar binnen vastgenaaid.
  • Als er weinig rek in de stropdas zit is de kwaliteit van de stof niet bijzonder goed.
  • Mannen met een lang bovenlichaam moeten geen knopen strikken die veel stof vergen. Het is makkelijker om extra lange stropdassen aan te schaffen.
  • Voordat de stropdas in de kast verdwijnt, moet de knoop uit de das worden gehaald.
  • Stropdassen kunt je het beste ophangen. Als je ze toch in de lade opbergt, mag de voorkant nooit geknikt zijn. Een andere mogelijkheid is de das losjes opgerold in een stevige schoen leggen.
  • Voor een stijlvolle outfit combineer je je stropdas met een bijpassend overhemd met manchetknopen en bretels.
Ga naar winkelwagen